У Новомосковську відкрили асфальтобетонний завод

  16.05.2018 15:30   -
Новини

У Новомосковську відкрили сучасний асфальтобетонний завод, зведений коштом вітчизняного інвестора. Підприємство високотехнологічне. Воно енергоефективне, екологічне та при цьому – потужне. Завод виробляє до 3 тисяч тонн асфальту на день. Цю суміш використовуватимуть на ремонт трас Дніпропетровської області.

– Ми бачимо співпрацю приватного бізнесу та влади. Підприємці без остраху можуть розвивати власну справу. Влада зі свого боку – гарантує держзамовлення, – сказав від час відкриття заводу міністр інфраструктури України Володимир Омелян.
Асфальтобетонний завод італійського виробництва Marini TOP TOWER – пересувний. Завдяки модульній конструкції він компактний, легко переміщується та швидко монтується. У Новомосковську підприємство звели за два місяці. Всі роботи – коштом вітчизняного інвестора.
– Новий асфальтобетонний завод – найбільш технологічне, екологічно чисте і сучасне рішення для виробництва асфальту. У його будівництво ми інвестували близько 60 млн гривень, – розповів керівник компанії-інвестора «Автомагістраль – Південь» Микола Тимофеєв.
Завод – енергоефективний. Його головна особливість, яка дозволяє економити енергію – закритий сушильний пальник. Він витрачає на 20% менше палива, ніж аналогічне обладнання відкритого типу. Управляти заводом допомагає автоматика, яка оптимізує всі процеси.
Підприємство виробляє всі види асфальтобетонних сумішей, використовуючи найновіші добавки. Потужність – до 3 тисяч тонн на день. Нове підприємство забезпечуватиме асфальтобетоном, в першу чергу, ремонтників, які працюють на трасі Дніпро — Царичанка — Кобеляки — Решетилівка.
Це вже другий завод Marini, змонтований на Дніпропетровщині. Перший у 2017 році встановили у Софіївському районі.