У Дніпрі відбудеться театральний фестиваль

  12.05.2018 14:50   -
Новини

З 13 до 18 травня в Дніпрі пройде ІІ Відкритий театральний фестиваль української драматургії «Дніпро.Театр.UA». Про це на прес-конференції повідомив заступник міського голови Олександр Шикуленко.

До Дніпра приїдуть театральні колективи з Коломиї, Херсона, Львова, Чернігова, Вінниці та Києва. Вони покажуть найкращі свої вистави за класичними та сучасними п’єсами.
– Торік був, так би мовити, пробний фестиваль. Він був досить успішним. Ним були задоволені не тільки театральні колективи, а й мешканці міста, які відвідали вистави. Тому ми вирішили зробити фестиваль традиційним, – зазначив Олександр Шикуленко.
У рамках фестивалю покажуть 16 спектаклів. Ставитимуть їх на чотирьох майданчиках: у Дніпровському академічному українському музично-драматичному театрі ім. Шевченка, палаці культури «Шинник», Дніпровському міському телетеатрі, Дніпровському академічному обласному українському молодіжному театрі.
Крім цього, до Дніпра мають приїхати і драматурги, зокрема, популярні в Україні та за кордоном Неда Неждана, Ярослав Верещак і Наталя Ворожбит.
– Вони проведуть творчі зустрічі, читатимуть свої п’єси. Ми хочемо зв’язати в єдине ціле драматургів і театральних діячів, завдяки яким народжуються вистави, – зазначила організатор фестивалю Ольга Волошина.
Серед вистав, що привезуть до Дніпра, – і дуже популярна «Вій. Докудрама» у виконанні Чернігівського академічного обласного музично-драматичного театру ім. Шевченка.
Відкриється фестиваль 13 травня, о 17:00, у Дніпровському академічному українському музично-драматичному театрі ім. Шевченка. Його актори покажуть виставу «Кайдашева сім’я».
– Запрошуємо всіх відвідати фестиваль. Адже він проводиться насамперед для глядачів. Приходьте, скористайтеся можливістю подивитися спектаклі зі всієї України, – сказав голова Дніпропетровського міжобласного відділення Національної спілки театральних діячів України Олександр Шароваров.