9 травня у Дніпрі провели Естафету миру

  10.05.2018 19:30   -
Новини

У Дніпрі 9 травня відбулася традиційна легкоатлетична естафета до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Вона проходить у місті з 1944 року. 74 роки тому понад 15 тисяч людей пробігли по центральному проспекту міста, розгромленому війною. Нині в естафеті взяли участь близько 2 тисяч осіб.

Учасниками забігу стали учні загальноосвітніх шкіл, ліцеїв, гімназій, ПТУ, студенти вищих навчальних закладів, а також діти з особливими потребами.
– Сьогодні маршрут естафети той самий, що й 1944 року. Ми називаємо ці змагання Естафетою миру. Мешканці нашого міста віддають данину ветеранам, які брали участь у Другій світовій війні й визволяли Дніпро. Переможці отримають пам’ятні медалі, а решта – символічні подарунки, щоб цей день запам’ятався кожному, – зазначив заступник міського голови Дніпра Олександр Шикуленко.
Учасники змагалися на 12 етапах (6 жіночих і 6 чоловічих) на проспекті Дмитра Яворницького до вул. Мостової (поворот) і до площі Героїв Майдану. Старт і фініш – біля Дніпропетровського академічного театру опери та балету. Весь маршрут загалом склав 3,5 тисячі метрів. Підопічні благодійного фонду «Неспокійні серця» стартували першими й подолали меншу відстань – приблизно 500 метрів.