На Дніпропетровщині планують провести Дні Австралії

  07.05.2018 21:55   -
Новини

Дніпропетровщина та Австралія планують поглибити культурний обмін. Так, в обласному центрі збираються організувати Дні Австралії, під час яких всі охочі зможуть познайомитися із традиціями цієї країни. Про це стало відомо під час зустрічі першого заступника ДніпроОДА Олега Кужмана з Надзвичайним і Повноважним Послом Австралії в Україні Меліссою О’Рурк.

– Прагнемо розширити співпрацю Дніпропетровщини та Австралії, зокрема, у сфері культури, – зазначив Олег Кужман. – Регулярно проводимо в Дніпрі міжнародні акції – «Французька весна», День Європи, Тиждень Ізраїлю. Подібні заходи плануємо організувати і разом із Австралією. Там мешканці області зможуть більше дізнатися про культуру та традиції цієї країни.
Зокрема, Дніпропетровщину планують здивувати виступами музикантів та пересувною виставкою «Старі майстри».
– Оригінальну виставку малюнків на корі «Старі майстри» презентували в місті Канберрі кілька років тому. Не всі можуть приїхати в далеку Австралію, тож розробили пересувну експозицію репродукцій унікальних картин. Нині вони подорожують по всьому світу. Хочемо й жителів Дніпропетровщини вразити давніми традиціями своєї країни, – зазначила Мелісса О’Рурк.