Близько 400 школярів Дніпра взяли участь у «Дні кар’єри» служби зайнятості

  07.05.2018 14:53   -
Люди Суспільство

Побачити, доторкнутися, зробити власноруч – майже 400 учнів 8-х-11х класів шкіл Дніпра перевтілювалися в рятувальників, пожежників, поліцейських, лікарів, перукарів, кондитерів, електриків, офіціантів, токарів, слюсарів з ремонту автомобілів, електрогазозварників та інших фахівців під час масштабного профорієнтаційного заходу Дніпровського міського центру зайнятості «День кар’єри»

Дніпровський міський центру зайнятості провів масштабний профорієнтаційний захід – «День кар’єри».

У заході взяли участь представники навчальних закладів професійно-технічної та вищої освіти, серед яких: Дніпропетровський центр професійно-технічної освіти ДСЗ, ДПТНЗ «Дніпровський центр професійної освіти», Вище професійне училище №17, Вище професійне училище №55, Професійно-технічне училище №2, Професійно-технічне училище №6, ДНЗ «Дніпровський технолого-економічний коледж», ДПТНЗ «Дніпровський центр професійно-технічної освіти, туристичного сервісу», ДНЗ «Міжрегіональне вище професійне училище з поліграфії та інформаційних технологій», Коледж радіоелектроніки, Медичний базовий коледж, Національний технічний університет «Дніпровська політехніка», Український державний хіміко-технологічний університет.

Представники роботодавців міста: КП «Автопідприємство санітарного транспорту» ДМР, Центрально – територіальне управління Національної гвардії України, ДМУ ГУ ДСНС у Дніпропетровській області; Головне управління Національної поліції в Дніпропетровській області.

Також у заході взяли участь фахівці з профорієнтації Дніпропетровського обласного та Дніпровського міського центрів зайнятості, які знайомили школярів з багатогранним світом професій за допомогою різноманітних творчих завдань, перевіряли їх пам’ять, увагу, та здібності.

Старшокласники знайомилися з формулою вибору професії, актуальними та затребуваними професіями сучасного ринку праці, проходили профдіагностичне тестування на визначення своїх здібностей та нахилів до певних типів професій.

«Головна мета профорієнтаційної роботи служби зайнятості – допомогти кожній дитині визначитися з майбутньою професією. Сьогоднішній захід покликаний ознайомити вас з актуальними та затребуваними на ринку праці України професіями, завдяки якому кожен з вас має можливість перевірити свої здібності та таланти. Сподіваюсь, що той досвід та враження, які ви сьогодні отримаєте, допоможуть вам у майбутньому усвідомлено обрати професію», – зазначив під час звернення до школярів директор Дніпровського міського центру зайнятості Юрій Ніколаєв.

На інтерактивному профорієнтаційному заході «День кар’єри» було представлено 17 локацій навчальних закладів, підприємств та організацій, на яких були представлені «знаряддя праці» представників заявлених професій, за допомогою яких школярі мали можливість спробувати себе у різних професійних галузях, обв’язки яких випробували на практиці та відчули себе справжніми спеціалістами.

На прикладі різних майстер-класів, які проводили кваліфіковані наставники, учні знайомилися з професіями, про які раніше лише чули, мали можливість взяти участь у створенні кондитерських виробів, зачісок, шедеврів декупажу, вчилися надавати першу медичну допомогу та спробували себе в ролі працівників поліції, рятувальної служби тощо.

Після екскурсії локаціями заходу для всіх школярів були проведені профорієнтаційні уроки, де хлопцям та дівчатам демонстрували відеоролики профорієнтаційного спрямування з презентацією тенденцій сучасного ринку праці, актуальних професій та професій майбутнього.

«День кар’єри» – це цікавий та корисний інтерактивний профорієнтаційний захід, спрямований зорієнтувати дітей у різноманітті професій, який подарував кожному його учаснику позитивні емоції, корисну інформацію, а головне – досвід!

Поділитись: