У центрі Дніпра закінчують реконструкцію 10 фасадів

  29.04.2018 13:07   -
Новини

У центральній частині Дніпра продовжують ремонтувати фасади будівель. Шість із них уже закінчили, ще чотири планують зробити до липня, – про це повідомляє прес-служба Дніпровської міськради.

– Ми не все встигли у 2017 році. Ці будівлі близько 60 років ніхто не
ремонтував капітально. Коли будівельники почали роботу, під час змивання фарби відпадала не тільки штукатурка, а й навіть цегла. Ми не могли передбачити, що будинки в такому жахливому стані. Це затягнуло роботу, проводилася нова експертиза. Тому ми продовжуємо ремонт у 2018 році, – повідомив директор департаменту стратегічного розвитку та інвестицій міської ради Сергій Рєзнік.
Уже відреставровані три будинки на проспекті Яворницького № 121, 123 та
125. Закінчують відновлення будинку на Вокзальній площі, 1. Фасади очистили, відремонтували, пофарбували. На них встановили спеціальну підсвітку. Крім цього, з «облич» будинків прибрали кондиціонери та антени. А нещодавно на сесії міськради ухвалили рішення про компенсацію вартості засклених балконів, які демонтують під час реконструкції. Так у мерії прагнуть заохотити мешканців прибирати скло та пластик.
– Мешканці будинку допомагали нам: надавали доступ до водопостачання та електрики. Більшість людей дякували нам, вони були задоволені, що їхній
будинок приводять до ладу. Крім цього, йшли нам назустріч: дозволяли прибирати кондиціонери, антени та дроти. Дехто навіть пускав до квартир, щоб нам легше було ремонтувати фасад, – зазначив виконроб будівництва на Вокзальній, 1 Сергій Рижань.
На ремонт будівель у 2017-2018 роках з міського бюджету виділили майже 75 млн грн. Нині тривають проектні роботи стосовно ще 22 будинків. Після закінчення цього етапу стане зрозуміло, скільки фасадів зможуть відремонтувати у 2018 році. Зокрема планують продовжити роботи на площі Вокзальній, 2. Ця та вищевказані будівлі розташовані біля Центрального залізничного вокзалу, й саме їх бачать люди, котрі прибувають до міста.
Програма реконструкції триватиме до кінця 2021 року. За цей час планують відремонтувати понад 50 будівель у центральній частині міста. Більшість із них є історичною спадщиною.