ДНІПРО — КЛЮЧОВЕ МІСТО НА РИНКУ ПРАЦІ ДНІПРОПЕТРОВСЬКОГО РЕГІОНУ

  27.04.2018 14:55   -
Влада Люди Суспільство

Дніпро є одним з провідних фінансових центрів України, для успішного функціонування якого необхідне залучення великих людських ресурсів.
Саме тому державна служба зайнятості постійно реформується і покращує свої сервіси.

Значущою подією в сфері реформації надання соціальних послуг незайнятому населенню стало створення в 2017 році Дніпровського міського центру зайнятості, який очолив Ніколаєв Юрій Васильович.

Згідно з наказом Державної служби зайнятості № 228 від 14.12.2016 «Про реорганізацію базових центрів зайнятості Дніпропетровської області» прийнято рішення про реорганізацію районних центрів зайнятості Дніпра шляхом їх приєднання до Дніпровського міського центру зайнятості.

Завдяки кадровій реорганізації служби зайнятості вдалося зменшити адміністративно-господарський персонал базових центрів зайнятості та значно збільшити кількість фахівців, які безпосередньо надають послуги населенню і роботодавцям, що дозволило покращити якість надання таких послуг.

За рік діяльності Дніпровського міського центру зайнятості його колективом досягнуто вагомих результатів у поверненні безробітних до трудової діяльності, залученні їх до оплачуваних громадських робіт, проф­навчання.

Так, за сприяння міської служби зайнятості у 2017 році знайшли роботу 13,2 тис. незайнятих осіб, у тому числі 9,2 тис. зареєстрованих безробітних. У першому кварталі 2018 року працевлаштовані 3 тис. громадян.

Однією з соціальних гарантій у сфері зайнятості передбачається можливість участі громадян в оплачуваних громадських роботах. Протягом 2017 року в громадських роботах взяли участь 634 зареєстрованих безробітних.

Громадяни, в житті яких настав момент безробіття, мають можливість, навіть у дорослому віці, поповнити свій освітній капітал за допомогою служби зайнятості, підвищити рівень конкурентоспроможності на ринку праці. Протягом 2017 року пройшли навчання 2,3 тис. безробітних, у січні-березні 2018 року — 599.

Своєчасна профорієнтаційна робота з учнівською молоддю є основою запобігання молодіжного безробіття та розвитку трудового потенціалу країни. Спеціалістами міського центру зайнятості проводяться різноманітні профорієнтаційні заходи з учнівською молоддю міста. Упродовж 2017 року профорієнтаційною роботою були охоплені 12 тис. учнів 148-ми загальноосвітніх шкіл міста, а за три місяці 2018 року — 1,1 тис. учнів 23-х шкіл міста.

Міська служба зайнятості є посередником на ринку праці між роботодавцем та шукачами роботи. Тому один з пріоритетних напрямів роботи Дніпровського міського центру зайнятості — співпраця з роботодавцями. Сьогодні служба зайнятості пропонує роботодавцям широкий спектр різноманітних соціальних послуг, зокрема, з добору працівників, організація професійного навчання безробітних під конкретні замовлення роботодавців, підбір працівників на тимчасові робочі місця, проведення ярмарків та міні-ярмарків вакансій, різноманітні консультаційні та інформаційні послуги.

Запорукою оперативного задоволення потреб роботодавців є розширення бази даних актуальних вакансій та підвищення їх якості. Протягом 2017 року 3,6 тис. роботодавців надали 18,4 тис. вакансій, з яких 70% укомплектовані спеціалістами центру зайнятості.

На сьогодні в базі даних Дніпровського міського центру зайнятості налічується 1350 вакансій, інформація по яких перевірена, актуальна і надає можливість легального праце­влаштування.

У 2018 році Дніпровським міським центром зайнятості було впроваджено новий формат роботи з роботодавцями — «виїзний ярмарок вакансій» на підприємства, де передбачається масове вивільнення працівників.
Зауважимо, що всі послуги державної служби зайнятості безкоштовні. У разі відсутності підходящої роботи громадяни мають право на матеріальне забезпечення — допомогу по безробіттю, у тому числі одноразову її виплату для організації безробітним підприємницької діяльності.

У разі, якщо маєте наміри щодо пошуку роботи або укомплектування кадрами свого підприємства чи установи за допомогою служби зайнятості, запрошуємо вас звернутись до Дніпровського міського центру зайнятості.

Центральний офіс розташований за адресою: вул. Авіаційна, 41. Для отримання інформації телефонуйте:
канцелярія — (056) 734-96-58;
відділ організації праце­влаштування населення — (056) 734-94-57;
відділ взаємодії з роботодавцями — (056) 734-94-59.
Відділи надання соціальних послуг Дніпровського міського центру зайнятості за районами міста знаходяться за адресами:
у Шевченківському районі — вул. Троїцька, 4а-2, тел. (056) 734-96-60;
у Соборному районі — вул. Високовольтна, 22, тел. (056) 734-96-59;
у Центральному районі — вул. В. Антоновича, 26, тел. (056) 734-96-56.
Дніпровський міський центр зайнятості має офіційну сторінку в Facebook.

Головним досягненням міської служби зайнятості є її високопрофесійний колектив, здатний виконувати будь-які завдання в сфері зайнятості населення. Фахівці Дніпровського міського центру зайнятості працюють для людей, щоб кожен, хто звернувся до служби зайнятості, відчув увагу та отримав реальну допомогу у вирішенні своїх проблем.

Поділитись: