В історичному музеї Дніпра покажуть рекордну писанку

  18.04.2018 23:30   -
Новини

18 квітня до Дніпропетровського історичного музею ім. Д. Яворницького передали найбільшу в Україні великодню писанку, яку створили дніпровські діти в техніці пап’є-маше. Два тижні тому її занесли до Книги рекордів України, – повідомляє прес-служба міскради.

Писанку презентували на Європейській площі, а після того встановили у Дніпровській міській раді. Рекордсменка має 3 метри заввишки та 2 метри 230 сантиметрів завширшки. Прикрашає її старовинний трипільський орнамент.
Виготовили писанку вчителі та вихованці комунального закладу «Міський дитячо-молодіжний центр» міськради. В її створенні взяли участь 700 осіб.
– Сьогодні історична подія. Я дуже пишаюся своїм колективом, вихованцями нашого закладу, які зробили цю писанку та розмалювали її. На мій погляд, цьому творінню місце саме в історичному музеї, бо його мають бачити люди, – розповіла директор КЗ «Міський дитячо-молодіжний центр» Ірина Власенко.
– Нам передали унікальну писанку. Це робота багатьох людей. Мені дуже радісно говорити про те, що дніпряни знову встановили рекорд. Цей проект ще раз довів, що разом ми можемо змінювати світ на краще, – сказала директор Дніпропетровського історичного музею ім. Д. Яворницького Надія Капустіна.
Великодня писанка представлена в музеї в рамках експозиції відділу історії сучасності.