У Музеї АТО презентували кліп на пісню «Колискова»

  14.04.2018 00:51   -
Новини

У дніпровському Музеї АТО презентували кліп на пісню «Колискова». У ньому – про жінок, які чекають повернення захисників з війни, – про це повідомляє прес-служба ДніпроОДА.

Слова композиції написав відомий український письменник та поет Сергій Жадан. Виконали пісню – музиканти гуртів «Лінія Маннергейма» та «Крихітка».
«Колискова» – невеличка розповідь про війну очами жінок, які чекають на повернення своїх захисників. Чекають попри все – доньки, матері, дружини. В думках і у серці рідні чоловіки завжди поруч, а отже, не можуть не повернутися. Про це – слова пісні: «В тому місті, де я засинаю, завжди буде місце для тебе».
– Всі героїні – реальні жінки. Мій чоловік – розвідник. Знялась і дівчинка, яку самотужки виховує батько-АТОвець, та мати іншого бійця – снайпера, – розповіла учасниця кліпу та співавторка сценарію Юлія Кочетова-Набожняк. – У жінок своя війна. Її назва – «дівчина в стані очікування».
Пісня «Колискова» стала мелодією мобільного додатку Wake App in Peace. За кожну «проспану» хвилину гроші з телефону переказують на допомогу армії.
– Під колискову краще засинати, аніж прокидатися. Тож чим більше людина спатиме, тим більше допомоги отримають наші бійці, – сказав автор пісні Сергій Жадан. – Основна ідея акції – об’єднати суспільство. Ми всі повинні пам’ятати – війна триває, і кожне наше мирне пробудження дістається ціною чийогось здоров’я та життя.
Презентацію організували волонтери із Благодійного фонду «Повернись живим» під керівництвом Віталія Дейнеги.