Розпочалося будівництво другої черги об’їзної навколо Дніпра

  13.04.2018 16:53   -
Новини

Почалося будівництво другої черги об’їзної навколо Дніпра. Передусім добудують шляхопровід, яким транспорт виїздитиме на запорізьку трасу. Понад 40 млн гривент на інфраструктурний проект надійшли з обласного бюджету, – про це повідомляє прес-служба ДніпроОДА.

Проте для скорішого завершення всієї 7-кілометрової дороги від шосе до Південного мосту свій внесок має зробити і Держбюджет. Приведена до ладу ділянка дозволить розвантажити правий берег обласного центру від транзитного транспорту.
– Зараз при виїзді на запорізьке шосе маємо робити «петлю» через поля. Цю дорогу проклали п’ять років тому як тимчасову. Натомість добудова шляхопроводу дозволить виїздити на трасу напрямець, нічого не оминаючи. За технічною документацією на роботи – півроку. Крім того, цьогоріч буде повністю відремонтована сама автомагістраль на Запоріжжя. Тож із Дніпра пролягатиме рівна дорога з якісним покриттям, – запевняє радник голови ДніпроОДА Юрій Голик.
Наступна ділянка на об’їзній – дорога на аеропорт та Південний міст. Підрядники мають прокласти 7 км шляху. Загальна вартість робіт – майже 500 млн грн.
За прогнозами, завдяки будівництву об’їзної навколо Дніпра збільшиться пропускна спроможність доріг і за межі міста вийде значна частина транспорту, здебільшого, вантажівок.
Нагадаємо, перша черга об’їзної довжиною 18 км була здана в експлуатацію у 2011 році та поєднала криворізький і запорізький транзитні потоки.