У Підгородному «з нуля» будують сучасний дитсадок

  12.04.2018 00:36   -
Новини

У місті Підгородне «з нуля» зводять сучасний дитсадок. Він матиме незвичну архітектурну форму, власну котельню на альтернативному паливі та сонячні панелі. Завершити будівництво дошкільного закладу планують вже цього року. Про це повідомила прес-служба ДніпроОДА.

Будівля дитсадка вже готова. Вона складається з шести модулів-блоків, які разом схожі на бджолині стільники. Також майстри встановили вікна, звели котельню на альтернативному паливі. Наразі проводять електрику, облаштовують сантехніку та вентиляцію, шпаклюють стіни ззовні та всередині. Далі розпочнуть благоустрій території. На даху садочка розмістять сонячні панелі – як додаткове джерело електроенергії.
-Зараз садочка у Підгородному немає, тож батькам доводиться відвозити малечу до обласного центру. Це дуже не зручно. Тому будівництво дитсадка чекали не один рік. Вдячні обласній владі за підтримку, – зазначила міський голова Підгородного Галина Кузьменко.
Новий садочок розрахований на шість груп. У ньому виховуватимуться 115 хлопчиків та дівчат.
-Зараз, щоб дістатись до найближчого дитсадка, потрібно рано будити доньку, йти на маршрутку, яка постійно переповнена. Чекаємо на завершення будівництва із нетерпінням, – розповіла мама 5-річної Юлі, мешканка Підгородного Олена Охріменко.
Завершити будівництво садочка планують до кінця 2018-го року.