У Слобожанському зводять сучасну дев’ятиповерхівку

  05.04.2018 16:29   -
Новини

Сучасна дев’ятиповерхівка на 106 квартир скоро з’явиться у Слобожанському. Будівельники вже зводять восьмий поверх. Власниками квартир стануть люди, які стоять в черзі на отримання житла, – про це повідомляє прес-служба ДніпроОДА.
– Децентралізація відкрила для громад області нові можливості. Вони отримують додаткові фінансові ресурси та самі вирішують, куди їх спрямувати, – розповіли у прес-службі. – Один з яскравих прикладів стрімкого розвитку – Слобожанська громада. У 2016 році там відкрили дитячий садок європейського зразка, збудований «з нуля». Зараз зводять сучасний спорткомплекс та багатоповерхівку для черговиків. Все – на місці колишнього пустиря.
Нині будівельники вже зводять каркас восьмого поверху багатоповерхівки. Встановлюють металопластикові вікна, проводять електропостачання. В кожній квартирі облаштують індивідуальне опалення. Технічний поверх, ліфти, сходи та підвал опалюватимуться тепловими насосами – їх встановлять на даху кожного з двох під’їздів.
– Будівельники проведуть всі внутрішні роботи, встановлять сантехніку, пральні машини і кухонні плити. Люди зможуть просто заходити і жити. Помешкання здадуть «під ключ», – сказала представник виконкому Слобожанської селищної ради Таміла Жорняк. – Завдяки новобудові ми забезпечимо квартирами 106 сімей. Там проживатимуть воїни АТО, вчителі, медики, багатодітні, інваліди, одинокі матері, діти-сироти.
Загальна площа житлового будинку – понад 10 тисяч квадратних метрів. У ньому буде 54 однокімнатні, 34 двокімнатні та 18 трикімнатних квартир. З надією спостерігає за будівництвом Володимир Дейнеко. Він – у черзі на отримання житла.
– Близько тридцяти років я працював вчителем фізичної культури. Рівно стільки ж – чекаю на нову квартиру. У родині нас п’ятеро, тому дуже радіємо новобудові, – зазначив Володимир.
Поруч з будинком облаштують дитячі майданчики, заасфальтують доріжки та висадять дерева. Всі роботи планують завершити до кінця 2018 року.