На водоймах Дніпропетровщини розпочався нерест

  05.04.2018 16:16   -
Новини

На річках, ставках і водосховищах Дніпропетровщини розпочався нерест. Як повідомив під час наради у ДніпроОДА перший заступник очільника регіону Олег Кужман, для рибалок діють обмеження, за їх порушення – штрафи.

– Нерест – особливий період, від нього залежить виживання риби. Тому для любителів порибалити є певні обмеження. За дотриманням правил слідкуватимемо спільно з рибоохоронним патрулем, поліцією та громадськими діячами, – зазначив Олег Кужман. – Робимо акцент на посиленні патрулювання, швидкому прибутті правоохоронців на місце виклику та складанні протоколів.
Цьогоріч на різних водоймах області нерест триватиме до 10 та 20 червня. В цей період дозволено рибалити з берега однією вудкою на один гачок. Загальна вага вилову має не перевищувати трьох кілограмів.
-Користуватися рибацьким човном, сіткою або електроловами заборонено, – зазначив начальник управління державного агентства рибного господарства Дніпропетровської області «Рибоохоронний патруль» Василь Волков. – Під час нересту патрулюємо водойми особливо пильно. Саме отримали нові човни.
Повідомляти про порушення можна на гарячу лінію – (096) 400 02 50.