У Дніпрі презентували унікальні фото та речі Олеся Гончара

  03.04.2018 18:04   -
Новини

У дніпровському музеї «Літературне Придніпров’я» відкрили виставку «Найкраща країна – правда». Вона присвячена 100-річчю з дня народження видатного українського письменника й громадського діяча, Героя України Олеся Гончара.
Понад 470 експонатів «переносять» відвідувачів у життя митця.
– В експозиції – унікальні фото, особисті речі письменника, його ілюстрації до власних творів та рукописи. Понад 470 експонатів розповідають про Олеся Гончара, його творчість та епоху, в яку жив видатний письменник», – розповіли в управлінні культури, національностей та релігій ДніпроОДА.
Серед експонатів – брюки-галіфе та кітель, у яких Гончар повернувся з війни, вишиванка, яку письменнику власноруч вишила сестра, шовковий шалик та керсетка його матері. Окраса колекції музею – стіл, за яким Гончар писав перші твори, та друкарська машинка, на якій дружина письменника під диктовку друкувала романи.
В назву виставки покладені слова одного з героїв Гончара: «Найкраща країна – правда».Виставка працює за адресою: пр. Д. Яворницького, 64 з 10:00 до 17:00. Вихідні – понеділок, четвер. Переглянути її можна до 3 травня.