У Дніпрі нагородили переможців фестивалю «Січеславна-2018»

  28.03.2018 00:19   -
Новини

26 березня у Дніпрі нагородили переможців фестивалю на здобуття найвищої театральної нагороди Придніпров’я «Січеславна-2018». Участь у ньому взяло 16 театрів із Дніпра, Запоріжжя, Кривого Рогу, Павлограда та Кам’янського. Загалом актори зіграли 24 вистави.

Фестиваль проводиться уже 26-й раз і є найстарішим в Україні. Цього року журі вперше оцінювало одну виставу на відео, адже через сильний снігопад судді не змогли дістатися до Павлограда.
– Спектакль був повністю записаний на відео, і журі його подивилося. Технології допомогли нам впоратися з перешкодами, які спричинила непогода. До речі, цьогоріч було прийнято принципове рішення, що буде два гран-прі: за найкращий спектакль для дітей та для дорослих. Крім статуетки, переможцям у цих номінаціях вручаються грошові призи у розмірі 25 тисяч гривень, – зазначив директор Дніпропетровського міжобласного відділення Національної спілки театральних діячів України Олександр Шароваров.
Гран-прі за найкращий спектакль для дорослих отримав дніпровський театр «Віримо!» з виставою «На краю світу».
-Я радію за свій театр. Ми показали дві вистави: «Порцеляновий кролик» та «На краю світу». Якщо чесно, я думав, вище оцінять саме «Порцелянового кролика», який вже йде в театрі з аншлагами. А для вистави «На краю світу» це був прем’єрний показ, і в мене є надії на подальший розвиток спектаклю. Про що він, я не розкажу. Приходьте і подивіться, – зазначив художній керівник театру «Віримо!» Володимир Петренко.
Нагороду за найкращий дитячий спектакль здобув криворізький театр з виставою «Аліса в Задзеркаллі».
-Для мене «Аліса в Задзеркаллі» – це давня дитяча мрія. Ми готували спектакль близько трьох місяців. Це музична казка для дітей та дорослих. Члени журі казали, що ніби йде два паралельних спектаклі. Адже діти бачать одне, а дорослі – щось інше, – зазначив режисер криворізького академічного театру музично-пластичних мистецтв «Академія руху» Сергій Бєльський.