Створено Любимівську та Троїцьку об’єднані громади

  06.04.2017 14:43   -
Новини

На Дніпропетровщині створено Любимівську та Троїцьку об’єднані громади

На Дніпропетровщині завершили об’єднання ще дві територіальні громади – Любимівська та Троїцька.  Тепер в області 37 громад, планується створити майже 90.

Навколо Любимівської громади згуртувалися дві сільських ради: Любимівська Дніпровського району та Дібровська Синельниківського району. Розвиватимуть власну територію майже 4 тисячі мешканців сіл Любимівка, Перше Травня, Придніпрянське, Діброва, Веселе й Воронівка.
«Люди довго чекали на об’єднання, – каже Любимівський сільський голова Катерина Желяб’єва. – Переваги очевидні – ефективніше управління, прямі зв’язки з держбюджетом, 60% податку від доходів громадян залишатиметься на місці. Кошти – на розвиток територій. Плануємо добудувати дитсадок, реконструювати будинок культури, звести з «нуля» аквапарк та реабілітаційний центр. Наша громада – інвестиційно приваблива».

Троїцька об’єднана громада – у Павлоградському районі. До неї увійшли села Привовчанське, Малоолександрівка, Троїцьке, Вербове та Левадки. Це майже 3 тисячі жителів.

«Люди об’єднувалися з радістю, адже до 1983-го року це була одна сільська рада, – розказав Троїцький сільський голова Олег Чуприна. – Плани у нас грандіозні. Будемо монтувати сонячні батареї та зводити завод з виготовлення пелетів. Завершимо будівництво водоводу – з питною водою будуть 1,5 тисячі мешканців Троїцького. На черзі – реконструкція парку відпочинку та ремонт доріг. Після об’єднання бюджет громади зросте. Усі кошти рівномірно розподілятимуться по всім селам».

Найближчим часом новостворені об’єднані громади передадуть до ЦВК документи на призначення дати виборів. Мешканці обиратимуть очільників громад та депутатів.

Поділитись: