Виші області можуть отримати кошти на підвищення енергоефективності

  21.03.2018 16:57   -
Новини

Університети Дніпропетровської області можуть отримати кошти на підвищення енергоефективності своєї інфраструктури – на термомодернізацію адміністративних будівель, гуртожитків, спортзалів, – про це повідомили в департаменті освіти і науки ДніпроОДА. 

– Нині утримання старих університетських будівель, які є енерговитратними, потребує значних бюджетних витрат. Ці гроші виші можуть спрямувати на покращення матеріально-технічної бази, закупівлю обладнання для наукових лабораторій. Наразі університети регіону мають шанс підвищити свою енергоефективність, – зазначили в департаменті.
Аби отримати кошти, вишу треба перемогти в конкурсному відборі. Його проведе Міністерство освіти і науки України разом із зовнішніми технічними консультантами.
Загальна вартість витрат за проектом, який запропонує університет, – не менше 5 млн євро. Енергозаощадливі пропозиції мають бути технічно й економічно обґрунтованими.
Для участі потрібно заповнити анкету та надіслати її до 15 квітня 2018 року на matyushenko@mon.gov.ua. Документи у паперовому вигляді приймають за адресою: Київ, пр. Перемоги,10.
Додаткова інформація – тут.
Проект «Вища освіта України», який спрямований на покращення енергоефективності університетів, реалізує Міністерство освіти і науки у співпраці з Європейським інвестбанком та Північною екологічною фінансовою корпорацією NEFCO.