Понад 90 тисячам дітей допомогли в обласній поліклініці за рік

  09.03.2018 12:50   -
Новини

Реконструйованій обласній дитячій поліклініці на Космічній виповнився рік. За цей час тут допомогли вже понад 90 тисячам маленьких пацієнтів, – про це розповіли у прес-службі ДніпроОДА.

– Рік тому відкрили у Дніпрі дитячу лікарню, яка не поступається кращим європейським клінікам. На трьох поверхах – кабінети для прийому маленьких пацієнтів та діагностичне обладнання. На останньому поверсі – надсучасне відділення реанімації новонароджених. Заклад приймає пацієнтів з усієї області та навіть зони АТО, – заазначили у прес-службі.
В обласній дитячій поліклініці – 42 кабінети з сучасним ремонтом. У них ведуть прийом 30 фахівців. За рік вони проконсультували 90 тисяч 295 хлопчиків та дівчаток.
Через неонатальне відділення пройшли 168 малюків. А загалом тут, за словами директора обласної дитячої лікарні Олександра Хитрика, одночасно можуть знаходитися 18 дітей.
У відділенні – незалежна система живлення – перша в країні. Три джерела електрики не дадуть залишитися без світла при будь-яких непередбачуваних обставинах. Це дуже важливо, адже малі дихають за допомогою спеціальних пристроїв. Необхідну для новонароджених температуру повітря та вологість забезпечують спеціальні системи клімат-контролю та вентиляції. Вони також нейтралізують та попереджають поширення бактерій.
Робота медиків у відділенні повністю комп’ютеризована. Впроваджено електронний документообіг. Всі дані та аналізи з медичного обладнання надходять до комп’ютерів лікарів. Це пришвидшує їх роботу. Не потрібно витрачати час та ходити за результатами аналізів. А завдяки системі телемедицини фахівці цієї лікарні в режимі онлайн консультуються з закордонними колегами.