В історичному музеї Дніпра можна побачити архівні документи про УПА

  07.03.2018 15:29   -
Новини

«УПА – відповідь нескореного народу. Повстанці проти нацизму і комунізму» – таку назву має нова виставка в музеї імені Д. Яворницького. На 24 банерах – світлини, карти, інфографіка, документи з німецьких та радянських архівів.

– Виставка присвячена 75-й річниці створення УПА. В експозиції – багато фотографій та документів. Вони розповідають про безкомпромісну боротьбу проти двох тоталітарних режимів – нацистського і комуністичного, – розповіла старший науковий співробітник Дніпропетровського історичного музею Валентина Сацута.
Фотодокументальна виставка – це 24 банери. Кожен розповідає про різні періоди та форми боротьби Української повстанської армії. Відвідувачі можуть дізнатись, якими були перші роки діяльності УПА, поразки та перемоги.
Окремо представлені матеріали про фашистський окупаційний режим на теренах східної України.
Ця виставка – спільний проект Українського інституту національної пам’яті, Центру досліджень визвольного руху, Національного музею-меморіалу та Галузевого Державного архіву Служби безпеки України.
Протягом місяця експозиція презентуватиметься у Дніпрі. Далі вона вирушить у музеї міст Дніпропетровщини.
Виставка працює до 5 квітня кожного дня, крім понеділка та останньої п’ятниці місяця з 10.00 до 17.00 години. Ознайомитись з історичними документами може кожен бажаючий. Вхід вільний. Адреса музею: проспект Д. Яворницького, 16; тел. (0562) 46-34-22.