На Дніпропетровщині вже обрали вчителів для шкіл робототехніки

  03.03.2018 00:00   -
Новини

На Дніпропетровщині вже визначили 20 перших вчителів, які викладатимуть у школах ІТ та робототехніки. Сім таких закладів планується відкрити в області вже цьогоріч, – про це повідомляє прес-служба ДніпроОДА.

Для роботи у школах робототехніки підібрали 20 фахівців – інформатиків, математиків та фізиків, які викладають у вишах або керують гуртками радіоелектроніки.
– Колектив викладачів майбутніх шкіл ІТ та робототехніки – ініціативні люди, ентузіасти та віддані своїй справі люди. Є й чоловіки, і жінки. Вік – від 25 до 55 років, – зазначив радник голови ДніпроОДА Юрій Богданов.
З березня по травень викладачі проходитимуть спеціальне навчання. Опанувати основи робототехніки їм допоможуть київські програмісти, які вже мають досвід роботи у школі робототехніки у Броварах. Планується, що вже цього року викладачі з Дніпропетровщини розпочнуть передавати отримані знання школярам області.
У 2018-му на Дніпропетровщині планують відкрити 7 шкіл ІТ та робототехніки. Їх створюватимуть на базі колишніх Палаців піонерів та Центрів юних техніків. Приміщення обласним коштом відремонтують, там встановлять комп’ютери, лазерні станки, 3D-принтери, паяльне обладнання.