Німеччина допомогла обладнати чотири медзаклади області

  27.02.2018 23:59   -
Новини

За підтримки Уряду Німеччини та німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ чотири медзаклади області отримали нове устаткування.

 

На 4,5 млн грн закупили інструменти, меблі, спортивне обладнання, засоби медичного догляду. Загалом – понад 600 одиниць, – про це повідомляє прес-служба ДніпроОДА.
Нову якість медичного обслуговування вже відчувають підопічні Панасівського геріатричного пансіонату. До закладу, що в Новомосковському районі, передали обладнання майже на 1,5 млн грн.
Зокрема, функціональні ліжка з матрацами забезпечують пацієнтам комфортне перебування, а лікарям значно полегшують догляд за хворими. Нові інгалятори дозволяють лікам швидко проникати вглиб організму. Апарати для стимуляції м’язів і нервів прискорюють кровотік до різних ділянок тіла.
За словами медиків, стануть у нагоді електротренажери для рук і ніг, кисневі концентратори, підйомники для пацієнтів, гігієнічні покривала. Серед іншого надійшло й обладнання для тренажерного залу.
– У нашому закладі щорічно обслуговуються понад 200 пацієнтів. Більше половини – прикуті до ліжка. Кожен з них, як і лікар, бажає одного – найшвидшого одужання. Цьому сприятиме нове обладнання. Завдяки йому медична терапія буде ефективнішою, – запевнив директор геріатричного пансіонату Сергій Земляний.
Крім того, новітнє обладнання отримали обласна фізіотерапевтична лікарня «Солоний лиман», медцентр медико-соціальної реабілітації дітей Нікополя та дитячий психоневрологічний санаторій №4 Дніпра.
– GIZ – надійний партнер ДніпроОДА. Серед пріоритетних напрямків співпраці – медична, соціальна, екологічна, освітня сфери. Торік німецька компанія допомогла реалізувала проектів майже на 10 мільйонів гривень, – зауважив радник голови ДніпроОДА Віталій Литвин.
Німеччина збирається й надалі активно співпрацювати із Дніпропетровською областю, – в цьому запевнив директор одного з проектів GIZ Майк Маттес. Особливу увагу приділяють тим територіям, які прийняли найбільше переселенців з Донбасу і Криму.
Оснащення медзакладів регіону відбувається за проектами GIZ «Підтримка територіальних громад України у зв’язку зі збільшенням кількості переселенців» і «Психологічна підтримка та робота з конфліктами». Крім Дніпропетровщини, вони реалізуються в Запорізькій та Харківській областях. У сусідніх регіонах обладнали 18 медзакладів.