У Дніпрі відкрилася виставка малюнків, присвячена Чорнобилю

  26.02.2018 20:56   -
Новини

26 лютого, на першому поверсі Дніпровської міськради відкрилася виставка малюнків «Чорнобильська катастрофа – 30(+1) років опісля, що далі?». Дніпро є п’ятнадцятим містом України, що її приймає.

В експозиції – 79 робіт школярів та студентів з різних куточків України на екологічну тематику Чорнобильської катастрофи. За словами заступника директора департаменту екологічної політики міськради Ірини Козлової, департамент одразу підтримав пропозицію організаторів виставки – Бюро з питань екології Української греко-католицької церкви на Сході – організувати виставку у Дніпрі.
Керівник Бюро з питань екології Української греко-католицької церкви на Сході України Михайло Неїжмак розповів, що представлені малюнки було відібрано в рамках всеукраїнського конкурсу до 30-ї річниці Чорнобильської трагедії.

-Ця виставка стартувала у Чорнобилі під час відкриття нового саркофагу і проїхала 14-ма містами України. Зараз її приймає Дніпро, після цього – Полтава. Головний посил представлених малюнків – показати масштаб екологічної трагедії і більше не допустити такого у майбутньому, – сказав отець Михайло Неїжмак.

На виставку обов’язково запросять дніпровських школярів разом із вчителями, щоб діти зрозуміли, чому важливо дбати про екологію. Виставка малюнків працюватиме у міськраді до 2 березня.