У Дніпрі відкрився Центр литовського права

  24.02.2018 21:12   -
Новини

У Дніпрі відкрився перший в Україні Центр литовського права. Він працюватиме на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Українські та литовські студенти проводитимуть спільні освітні проекти та конференції, обмінюватимуться досвідом. 

– Литва – стратегічний партнер Дніпропетровщини. З початку бойових дій на Донбасі з Литви надійшла перша гуманітарна допомога, вона прийняла перших поранених воїнів, – зазначили у прес-службі ДніпроОДА. – Відкриття Центру литовського права – це ще один етап нашої співпраці. Литва вже давно адаптувала норми свого права до європейських. І для нас її досвід є важливим.
Тепер студенти та курсанти університету мають можливість удосконалювати знання з міжнародного законодавства, навчатися й стажуватися у провідних вишах Литви. Крім того, Центр литовського права дозволить викладачам поглибити зв’язки з європейськими колегами-юристами.
– Для вишу – це знаменна подія. Це підсумок плідної співпраці з Литвою, яка розпочалася ще у 2016-му. Тепер наші студенти зможуть навчатися у вишах Литви за програмою обміну і отримувати подвійний диплом. Також у подальшому плануємо відкрити Центр міжнародного права, – зауважив ректор університету внутрішніх справ Андрій Фоменко.
Обидві сторони підписали меморандум про співпрацю. Вони будуть розширяти зв’язки між країнами та ділитися передовим досвідом у галузі права.
– Відкриття Центру литовського права символічно, бо цими днями наша країна святкує 100-річччя відновлення своєї державності, – розказав Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс. – Україні треба гармонізувати своє законодавство і перейняти європейські норми права. Ця праця копітка. Ми пройшли цей шлях і готові допомогти.
У Центрі литовського права розроблятимуть стандарти та рекомендації для нової системи українського права, спираючись на базу литовської юрисдикції.