У Дніпрі пройшов тренінг для військових психологів

  21.02.2018 15:39   -
Новини

Пізнавати себе та людей, розуміти сприйняття світу іншими, управляти емоціями та правильно розраховувати власні сили – таким навичкам ефективної комунікації навчали військових психологів у Дніпрі.

– До нас звернулося керівництво обласного військкомату із проханням провести тренінги для психологів. У своїй практиці вони спілкуються з АТОвцями та сім’ями загиблих. Після пережитого такі люди потребують особливого підходу. На семінарах психологів навчатимуть правильній комунікації з тими, хто пережив війну, – зазначила координатор Центру допомоги бійцям АТО при ДніпроОДА Наталія Шуліка.
На тренінгу військових психологів навчали, перш за все, пізнавати себе та управляти власними емоціями.
– Для ефективної комунікації важливо розуміти й розмежовувати, як ти сам сприймаєш навколишнє, а як – інша людина. При спілкуванні з клієнтом необхідно схопити саме той зміст, який він вклав у власні слова. Лише за таких умов можна допомогти людині подолати наслідки психологічних травм, – розповіла тренер, психолог Олеся Ольховик.
Учасники тренінгу вчилися правильно спілкуватися та взаємодіяти, у тому числі – через тілесний контакт. Вплив на м’язи – частина психотерапії.
– Понад десять років працюю психологом. Доводилося допомагати і АТОвцям, і переселенцям. Щоб досягти взаєморозуміння з людиною, важливо створити дружню, доброзичливу атмосферу. Саме в таких умовах і проходив сьогодні тренінг. Дякуємо за це нашим колегам, – поділилася учасниця Айя Драгоманова.
Організатором заходу стала ДніпроОДА, провели тренінг «Техніки ефективної комунікації» психологи об’єднання психотерапевтів «Баланс».