У Дніпрі стартував міський чемпіонат з плавання

  15.02.2018 18:57   -
Новини

14 лютого у Палаці водних видів спорту «Метеор» розпочався міський чемпіонат із плавання серед юнаків, юніорів, молоді та дорослих, – про це повідомила прес-служба міскради.

-Цей захід повністю організовувала міська рада. Ми приємно здивовані, що на змагання приїхало понад 450 спортсменів. Це дуже велика цифра, особливо для чемпіонату міста. Ми зробили все, щоб учасникам було комфортно. Ми щороку проводимо такий чемпіонат, і щоразу учасників стає все більше. Наше завдання – робити спорт масовим, доступним та видовищним, – зазначив заступник міського голови Олександр Шикуленко.

Чемпіонат триватиме три дні. Спортсмени змагатимуться у чотирьох вікових категоріях: юнаки, юніори, молодь та дорослі. Цей чемпіонат є відбірковим. За його результатами плавці змагатимуться на обласному та всеукраїнському чемпіонатах.

-Одні й ті самі учасники змагаються три дні, але щоразу програма різна. Це не командні змагання, а особисті. Тому кожен спортсмен хоче показати свій найкращий результат. Шанси у Дніпра великі, адже наші плавці завжди – призери, – зазначив голова федерації міста з плавання Володимир Лашко.
Участь у змаганнях беруть спортсмени з Дніпра, а також Одеси, Кривого Рогу, Павлограду, Харкова, Чернівців, Кам’янського, Запоріжжя.

На змаганнях присутній один із найкращих юних плавців України – Денис Кесіль. Хлопець має титул бронзового призера чемпіонату Європи та посів 4 місце на чемпіонаті в Америці, а також є рекордсменом України.

– Я розпочав з непоганого результат. Я думаю, що посяду перше місце. Мені дуже подобається басейн – один із найкращих в Україні. Я хочу чогось досягти та зробити собі ім’я, – сказав Денис.