Цьогоріч під кригою вже опинилися 18 мешканців області

  09.02.2018 20:17   -
Новини

Рятувальники Дніпропетровщини б’ють на сполох. З початку року під кригою опинилися 18 людей, 8 з них – загинули. Усе – через недотримання правил безпеки, – про це розповів начальник управління цивільного захисту ДніпроОДА Сергій Коваленко.

– Ми вкотре просимо мешканців області не виходити на кригу. Через мінливу погоду крига тонка, а тому – небезпечна, – розповів Сергій Коваленко. – З початку року простими правилами безпеки знехтували вже 18 людей, 8 – загинули. Майже всі – любителі зимової риболовлі.
Сергій Коваленко наголосив, що лише з початку лютого в області – 6 жертв тонкої криги, 4 загиблих. Це у рази більше, ніж минулоріч.
Фахівець також нагадав прості правила, що здатні врятувати життя:
– Оминайте ділянки, вкриті товстим шаром снігу. Будьте особливо обережні у місцях, де швидка течія, струмки, теплі стічні води. Не перевіряйте кригу на міцність ударом ноги, – сказав він. – А ще – тримайтеся від льоду подалі під час відлиг. Не збирайтеся великими групами. Рухайтесь повільно, не відривайте ступні.
Окремі поради – рибакам: відстань між ополонками для ловлі риби має бути не менш ніж 5-6 метрів; не ловіть рибу поблизу місць із швидкою течією, далеко від берега; завжди тримайте під рукою міцну мотузку довжиною 15-20 метрів, дошку або велику гілку.