У Дніпрі розпочався декадник профілактики онкозахворювань

  07.02.2018 00:14   -
Новини

У Дніпрі стартував декадник з нагоди Всесвітнього дня боротьби проти раку, якмй триватиме до 16 лютого. Головна мета заходу – донести до містян важливість профілактики та ранньої діагностики онкозахворювань.

За словами експерта з онкології департаменту охорони здоров’я населення Дніпровської міськради Павла Терещенка, профілактичні огляди дають змогу виявити онкологію на ранній стадії та вилікувати хворого.
– Ми закликаємо містян пройти огляд у сімейних лікарів, терапевтів в амбулаторіях за місцем проживання, зробити мінімальні аналізи. У випадку підозри на онкологію пацієнта направлять до вузькопрофільних фахівців. За останні роки кількість випадків раннього діагностування зросла вдвічі, і це обнадіює. Тому закликаємо населення дбайливо ставитися до свого здоров’я, відвідати лікаря, навіть якщо не відчувається явного дискомфорту в організмі, – наголосив Павло Терещенко.

Лікап також розповів, що у чоловіків найпоширенішим є рак легенів, на другому місці – рак шкіри, а на третьому – рак шлунка. Жінки найчастіше хворіють на рак молочної залози, на другому місці – рак легенів, на третьому – колоректальний рак.

-Рак – це не вирок. Після радикального лікування пацієнти живуть достатньо довго. Отож, щоб побороти злоякісні утворення, необхідно виявити їх на ранній стадії розвитку, – додав Павло Терещенко.

За 2017 рік у Дніпрі зафіксовано 370 випадків онкологічних захворювань на 100 тисяч населення.