На томографі в лікарні ім. Мечникова обстежено вже 2,5 тисячі пацієнтів

  05.02.2018 22:53   -
Новини

Обстеження за допомогою сучасного томографу у лікарні ім. Мечникова , який працює у медзакладі майже півроку, пройшли вже 2,5 тисячі людей, – про це повідомила прес-служба ДніпроОДА.

В обласній лікарні ім. Мечникова встановлено комп’ютерний томограф Optima CT660. Він дозволяє виявляти надскладні кардіохвороби, захворювання судин головного мозку, внутрішніх органів, кінцівок, а ще – більш точно планувати операції. На томографі видно органи у 128-ми розрізах. Це вдесятеро більше, ніж на інших моделях. Сама процедура – безболісна й безпечна, а результат, за словами медиків, точний і швидкий.
– Обстеження за допомогою цього томографу – дуже затребувані. Пристрій працює з ранку до ночі, – наголосив головний лікар медзакладу Сергій Риженко. – Послуги такого медобладнання – для пацієнтів, які мають направлення від лікаря.
Загалом у 2017-му для лікарень Дніпропетровщини обласним коштом придбали близько півсотні одиниць обладнання. Це інкубатори для новонароджених, апарати штучного дихання, ангіографи, томографи, серед яких – і томограф для лікарні ім. Мечникова.