Екологам області розповіли про зміни в природоохоронному законодавстві

  02.02.2018 18:49   -
Новини

У ДніпроОДА відбувся практичний семінар «Обговорення Закону України «Про оцінку впливу на довкілля». Актуальні питання природохоронного нагляду та впливу на довкілля об’єднали понад 100 керівників підприємств та екологів з усієї області.

– Новий Закон запровадив європейську форму оцінки впливу на довкілля. Тепер дозвіл на діяльність підприємцям даватиме не держава, а місцева влада. Він необхідний при будівництві, реконструкції, технічному переоснащенні, розширенні, перепрофілюванні, демонтажі об’єктів та іншому втручанні в природне середовище», – зазначив директор департаменту екології та природних ресурсів ДніпроОДА Руслан Стрілець
Національний експерт з правових питань Сергій Вихрист розповів учасникам семінару про зміни під час реєстрації проектів. За його словами, «паперове» оформлення залишилося в минулому.
– Тепер документи вносять безпосередньо до електронного Єдиного реєстру оцінки впливу на довкілля. Це забезпечує відкритість й прозорість інформації та обмежує контакт чиновників з підприємцями. В реєстрі чітко визначені терміни подачі і обробки документів, які подаватиме бізнес для оцінки впливу того чи іншого проекту на навколишнє середовище, – наголосив Сергій Вихрист.
В Єдиному реєстрі можна ознайомитися із законом та необхідними довідковими матеріалами щодо процедури оцінки впливу на довкілля.
– Закон – частина електронного самоврядування. Зміни дуже зручні. Це можливість віддаленого опрацювання документів. Не треба більше з кіпою паперів ходити по інстанціях, – розповів учасник семінару Олексій Ангурець.
Семінар організувала ДніпроОДА спільно з Дніпровською торгово-промисловою палатою та Німецькою федеральною компанією GIZ.