Дніпровських АТОвців навчили власноруч робити солодощі

  31.01.2018 22:29   -
Новини

У дніпровському Реабілітаційному центрі для бійців АТО пройшов черговий майстер-клас з художньої ліпки карамелі. Учасники навчилися перетворювати рідку цукрову масу в солодкий витвір мистецтва.

Ідею незвичайного уроку запропонувала відомий майстер карамелі Олена Габайдуліна. Вона звернулася в Центр допомоги учасникам АТО при ДніпроОДА – і її пропозицію підтримали. Секретами карамельного майстерності з АТОвцями Олена ділиться не вперше.

-Такий майстер-клас розслаблює бійців. Вони забувають про стрес. Ті, у кого є контузія і порушення опорно-рухового апарату, за допомогою ліплення розвивають дрібну моторику і відновлюють організм, – розповіла Олена Габайдуліна.

Солодощі варять з натуральних інгредієнтів – цукру, води і оцту.  Лимонну кислоту майстриня радить не використовувати – вона не випаровується, як оцет, і шкідливо впливає на емаль зубів. Поки карамельна маса застигає, бійці уважно слухають і мотають на вус рецепт солодощів. Готове карамельне «тісто» – пластичне. Майстриня показує приклади фігур для ліплення, все інше – суто фантазія учасників.  Боєць 3-го Кіровоградського полку спецназу Володимир Крутолевич встиг «змайструвати» чотири цукерки – квітку, серце, льодяник і равлика.

-Забув про все на світі – проблеми, турботи відлетіли кудись далеко. Ліпити з карамелі – майже як з пластиліну. Поки ліпив, занурився в дитинство.  Обов’язково спробую зробити цукерки з сином, – поділився Володимир.

Час пролетів непомітно. Хлопці поринули в невимушену творчу атмосферу. Цукерки «одягли» в обгортки з бантиком.

– Сьогодні ми організували майстер-клас з виготовлення солодощів. Для хлопців – це справжня психологічна терапія. Занурення в теплу домашню атмосферу з ароматом карамелі піде на користь здоров’ю, – впевнена координатор Центру допомоги учасникам АТО і їх сім’ям при ДніпроОДА Наталя Шуліка.