Дніпровський центр раннього втручання вже прийняв 3,3 тисячі дітей

  30.01.2018 12:41   -
Новини

Унікальний Центр раннього втручання в Дніпрі працює вже два місяці. За цей час він прийняв понад 3,3 тис пацієнтів, – про це повідомляє прес-служба ДніпроОДА. 

Центр раннього втручання було відкрито в листопаді 2017-го при Центрі матері і дитини ім. проф.  Руднєва в Дніпрі. Ця медустанова – унікальна для всієї країни.

– Родзинка – в комплексному підході до лікування, – зазначив головний лікар Центру матері і дитини ім. проф. Руднєва Ігор Македонський. – На першому поверсі – клініко-діагностичне відділення. Тут проходять всі обстеження, процедури, консультації.  Щоб не нудьгувати, для маленьких пацієнтів є розваги. Позитивні емоції від гри прискорюють одужання.

За порадою медспеціаліста призначається й стаціонарне лікування. У кожного пацієнта окрема палата. Зовсім маленькі – разом з мамами. Для спільного перебування є всі умови.

– Я сама з Донецької області, разом з півторамісячної донькою ми в Центрі вже п’ять днів.  Були проблеми – не набирали вагу, але зараз все добре, – розповіла Тетяна Гайва. – Взагалі я вражена, що лікарня безкоштовна, та ще й з таким євроремонтом. Окремі палати, є душова, санвузол. Цілодобова гаряча вода, в палаті дуже тепло.

З моменту відкриття Центр прийняв вже більше 3,3 тис пацієнтів. Зараз тут знаходяться 45 хлопчиків і дівчаток.