У Музеї АТО фільм про війну на Донбасі переклали англійською

  29.01.2018 11:10   -
Новини

Документальна хроніка про війну на Сході країни тепер – англійською мовою. Її можна переглянути в мультимедійній залі першого в Україні Музею АТО.

Передусім англомовний панорамний фільм доноситиме історичну правду до закордонних гостей, які відвідують область, – повідомляють у прес-службі ДніпроОДА.
– Внутрішня експозиція Музею АТО присвячена мешканцям області, які стали на захист Батьківщини з перших днів війни. Про їхній подвиг розповідають не тільки тисячі експонатів. Особливо бере за живе документальний фільм. Його транслюють під час екскурсій українською мовою – тепер показуватимуть ще одну стрічку, англомовну. Так прагнемо донести правду про війну в Україні до іноземних дипломатів, які відвідують область. Вони мають бути озброєні правдою, – зазначають у прес-службі.
Англомовну хроніку транслюватимуть, як і українську, в мультимедійній залі одночасно на чотирьох стінах. Панорамний «ефект присутності» дозволяє поринути у вир подій на Донбасі.
Над створенням унікального фільму в форматі «360 градусів» працювала не тільки професійна творча група, а й перекладачі, фахівці із зовнішньої політики.
– Маємо за честь приймати в Музеї закордонних міністрів і послів. Мультимедійна зала у серці внутрішньої експозиції справляє на них неабияке враження. Тепер вони краще розумітимуть російську агресію та героїку української армії завдяки англомовному фільму, – переконаний керівник робочої групи зі створення Музею АТО Юрій Фанигін.

З моменту відкриття внутрішню експозицію перглянули понад 100 тисяч людей, серед них – більше десяти іноземних делегацій. Це представники Литви, Латвії, Хорватії, Естоніі, Німеччини, Люксембургу тощо.
Переглянути фільм по війну на Донбасі можуть всі бажаючі в історичному музеї ім. Яворницького за адресою: Дніпро, пр. Д.Яворницького, 16. Вхід у будні, крім понеділка, – з 10:00 до 19:00, у вихідні – з 10:00 до 18:00.
На екскурсію можна записатися за телефоном (056) 46-34-26.