У Дніпрі розпочався Всеукраїнський фестиваль духовних піснеспівів

  26.01.2018 23:10   -
Новини

26 січня у Дніпровському академічному театрі драми та комедії стартував ХХV Всеукраїнський фестиваль духовних піснеспівів «Від Різдва до Різдва». Цьогоріч у ньому беруть участь 72 хорові колективи, а це – 1 300 учасників.

– Це визначна подія з давніми традиціями. Цьогоріч збирається 12 областей України – від Маріуполя до Сум. Це велике свято національних традицій, гарного хорового співу. Виконуватимуть колядки, щедрівки, тобто пісні, що характеризують нашу культуру, – зазначив начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міськради Євген Хорошилов.
У фестивалі беруть участь 52 хори з Дніпропетровщини, а також 20 з Бердичева, Маріуполя, Ладижина (Вінницька обл.), Славути (Хмельницька обл.), Одеси, Сум, Рівного, Харкова, Києва, Хмельницького, Черкас. Найчисленніший колектив з Дніпра – хор Дніпропетровської академії музики ім. М.  Глінки налічує 62 виконавця. Найменша кількість учасників у колективі «Родинне тріо» зі Славути. Одними з перших учасників фестивалю стали вихованці музичної школи № 5 з Дніпра. Цьогоріч заклад представляло майже тридцять учасників віком від 12 до 17 років.
Фестиваль має конкурсний характер. Журі оцінює виступи колективів у 10 номінаціях. Головна умова конкурсу – усі учасники виступають без супроводу музичних інструментів (акапельно).
Фестиваль «Від Різдва до Різдва» триватиме три дні – з 26 по 28 січня. Родзинкою цьогорічного заходу стане виконання «Щедрика» усіма учасниками разом з глядачами у день закриття фестивалю. Очікувана кількість виконавців – 1000 осіб.