У Дніпрі будуть боротися з порушниками правил паркування

  18.01.2018 01:26   -
Новини

Порушення правил паркування – проблема не лише пішоходів. У зимовий період автівки, що стоять на тротуарах, унеможливлюють роботу снігоприбиральної техніки.

Щоб виправити ситуацію, у мерії Дніпра вирішили встановлювати у місті спеціальні стовпчики-огорожі. Про це заявив заступник міського голови Михайло Лисенко під час прес-конференції 17 січня.
За його словами, у центральній частині міста вже обладнали 260 таких конструкцій. Протягом року у Дніпрі хочуть встановити ще 2,5 тис. огорож.
– У нас є певні ділянки, стосовно яких є рекомендації патрульної поліції. Вона дає нам перелік вулиць, де найчастіше відбуваються порушення, і транспортні засоби заїжджають на тротуари. І на найбільш проблемних ділянках ми встановлюємо стовпчики у першу чергу, – зазначив заступник мера.
Металеві стовпчики – антивандальні. Їхня внутрішня частина входить глибоко у ґрунт. У нижній частині конструкції мають спеціальний замок. Відкрити їх можна лише спеціальним ключем.
Огорожі встановлені, зокрема, на площі Героїв Майдану, по вул. В’ячеслава Липинського, Воскресенській, Троїцькій і Яворницького. Наразі місто виділило на це 195 тис. грн.