У школах Дніпропетровщини працює 18 ресурсних кімнат

  17.01.2018 16:06   -
Новини

У школах Дніпропетровщини працюють 18 ресурсних кімнат, де діти мають змогу не тільки навчатися та відпочивати від шкільного шуму, але й усебічно розвиватися.

У школі № 47 в Дніпрі така кімната  працює з листопада 2017-го року і користується популярністю серед учнів, – про це розповіли у прес-службі ДніпроОДА. Кімната розділена на дві частини: у навчальній готуються до уроків, а в побутовій – особливі діти освоюють повсякденні навички. Зокрема – навчаються користуватися кухонним приладдям без сторонньої допомоги.
– Раніше без ресурсної кімнати було дещо важко, адже діти з особливими потребами не завжди можуть витримати сорок п’ять хвилин уроку. Тепер набагато легше: помічник учителя може сюди відвести дитину, що втомилася, дати їй відпочити та доробити завдання, отримані на уроці, – розповіла директор школи № 47 Валентина Овчаренко.
Щодня ресурсною кімнатою і медіатекою користуються 9 особливих учнів. Загалом у школі – майже 550 дітей.
– Тут можна відпочити від шкільної суєти. Приходжу сюди з різних причин: іноді щось підготувати до уроків, а іноді – просто розслабитися. Приємно, коли у школі є така кімната, – поділилася учениця 10-го класу школи № 47 Дар’я Буянська.
Під час розробки проекту ресурсних кімнат дніпровські архітектори використали закордонний досвід впровадження інклюзивної освіти.
Першу в Україні ресурсну кімнату відкрили минулого року у капітально реконструйованій Петриківській школі, що на Дніпропетровщині.

Попередня стаття: