У 2018 році для громад області проведуть 160 тренінгів та семінарів

  06.01.2018 12:43   -
Новини

Цьогоріч на Дніпропетровщині для громад проведуть понад 160 тренінгів та семінарів. До них приєднаються близько 5 тисяч представників територіальних об’єднань. Про це стало відомо у Дніпропетровському центрі розвитку місцевого самоврядування під час презентації плану роботи на 2018-й. На зустріч зібралися голови всіх об’єднаних громад області.
– Аби допомогти громадам успішно втілювати реформу децентралізації, для них продовжать проводити семінари та тренінги, – зазначив перший заступник голови ДніпроОДА Олег Кужман. – У 2018-му запланували понад 160 навчальних заходів.
Найбільше заходів – понад 70 – планується присвятити проектній діяльності та стратегічному розвитку об’єднаних громад.

– Хочемо навчити їх не лише витрачати кошти, а й заробляти їх. Розповімо, як підготувати та виконати проект інфраструктурної субвенції або залучити гранти, – сказала директор Центру розвитку місцевого самоврядування Олена Тертишна. – Ми проведемо 13 дводенних семінарів, 12 навчальних виїздів в інші регіони для вивчення досвіду наших колег. Запланували організувати на Дніпропетровщині й національний конгрес старост.
Чекають на нові тренінги і в Покровській громаді. Минулоріч її представники не пропустили жодної навчальної зустрічі у Центрі розвитку місцевого самоврядування.
– Це були дуже корисні семінари. Після них ми дійсно моделювали розвиток освітньої та медичної галузі нашої громади, правильно формували бюджет. Це допомагало в роботі. Протягом 2017 року нам вдалося відремонтувати багато шкіл, садочків – загалом, понад 20 об’єктів, – поділилася голова Покровської громади Світлана Спажева. – Цього року цікаво відвідати тренінги, які стосуватимуться роботи комунальних підприємств, бюджетування, грантів. Вони допоможуть подбати про місцевий економічний розвиток.
На Дніпропетровщині вже 57 об’єднаних громад. Це найбільше в Україні.