У ЗНО-2018 новий формат складання іноземних мов

  06.01.2018 12:16   -
Новини
диктант

До ЗНО з англійської, іспанської, німецької та французької мов внесли суттєві зміни. Зокрема, додали аудіювання, збільшили кількість завдань і час їх виконання.Тести будуть різних рівнів складності, – про це повідомили в департаменті освіти і науки ДніпроОДА. У 2018 році тести з англійської, іспанської, німецької та французької мов міститимуть завдання двох рівнів складності – стандартний та профільний.
Зокрема, у тих, хто вивчав мову на профільному рівні, оцінюватимуть усі завдання, хто на рівні стандарту – не враховуватимуть завдання 33-38 з частини «Читання» і 39-48 з частини «Використання мови».Уперше сертифікаційна робота міститиме частину аудіювання, тобто розуміння мови на слух. На виконання цих завдань відведено 30 хвилин.
Учасникам запропонують почергово прослухати кілька аудіозаписів тривалістю від 10 секунд до 3 хвилин, а потім відповісти на різні запитання. Аудіозаписи відтворюватимуться двічі.
У ЗНО з іноземної мови буде 59 завдань. Загальна тривалість тестування – 2,5 години.
Випускники, які оберуть іноземну як предмет державної підсумкової атестації, отримають оцінку за 12-бальною шкалою залежно від рівня, на якому вони цю мову вивчали.
Як ми повідомляли раніше, у 2018-му ЗНО пройде з 11 предметів. Основну сесію ЗНО-2018 відкриють тести з математики.