У Дніпровській міськраді розповіли як піклувались про АТОвців та їх родини у 2017 році

Цьогоріч у Дніпрі на фінансування міської програми «Родина Героя» з міського бюджету виділили майже 30 млн грн

Серед основних заходів – надання одноразової матеріальної допомоги по 100 тис. грн 13-ом  родинам загиблих в АТО військовослужбовців та матеріальної допомоги 127 таким сім’ям  у розмірі двох прожиткових мінімумів (в цілому виділено 4 млн 916 тис. грн); адресної матеріальної допомоги на лікування та придбання ліків 1 тис. 769 учасникам АТО (7 млн 276 тис. грн); допомоги на оплату житлово-комунальних послуг 4 тис. 453 родинам атовців (12 млн 669 тис. грн).

Окрім того, 225 учасників АТО цього року пройшли санаторно-курортне лікування. На це з міського бюджету було виділено 1 млн 549 тис. грн, а 127 членам сімей загиблих військовослужбовців  надано матеріальну допомогу на зазначене лікування. На це виділено 1 млн 270 тис. грн.

Також в рамках програми до пам’ятних та святкових дат учасники АТО отримують матеріальну допомогу – на це у 2017 році було спрямовано 928 тис. грн.

За словами заступника директора департаменту соціальної політики Дніпровської міськради Ганни Соколової, Дніпро першим серед інших міст України ухвалив міську програму для підтримки своїх захисників. Серед нововведень програми у 2018 році – впровадження компенсації лікування, ліків інвалідам війни та членам сімей загиблих, а також оздоровлення та реабілітації зазначеної категорії осіб.

Зі свого боку в.о. начальника управління з питань АТО департаменту Есміра Кулакова розповіла, що до новорічних свят для понад 2 тис. дітей учасників АТО та загиблих воїнів придбано подарунки. Їх вони отримають через районні управління праці та соціального захисту населення.

У Дніпрі мешкають 5 тис. 24 учасника АТО, з них 4 тис. 821 надано статус учасника бойових дій, 147 особам – статус інваліда війни та 165 сімей загиблих учасників АТО.

Попередня стаття: