В області відкрили 17 ресурсних кімнат

  22.12.2017 14:30   -
Новини Суспільство

На Дніпропетровщині цьогоріч відкрили 17 ресурсних кімнат, у яких є все необхідне для розвитку дітей з особливими потребами. Такі спеціальні класи з’явилися у школах Петриківки, Дніпра, Покрова, Кам’янського, інших міст та селищ регіону
«На Дніпропетровщині – близько 480 особливих учнів відвідують майже 150 шкіл. Продовжуємо активно розвивати інклюзивну освіту. Цьогоріч за соціальною програмою дружини Президента Марини Порошенко по всій області відкрили понад півсотні медіатек та 17 ресурсних кімнат», – зазначив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

Ресурсні кімнати розділені на кілька зон: соціально-побутову, ігрову та релакційну. Модульні меблі дозволяють формувати індивідуальні та групові робочі зони. У таких класах особливі школярі займаються з корекційними педагогами за індивідуальним планом. Зокрема, грають у розвиваючі ігри та здобувають побутові навички на спеціально обладнаній кухні.

 

Проект ресурсної кімнати розробили дніпровські архітектори за ідеєю та технічним завданням Благодійного Фонду Порошенка, який втілює програму «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації».

Першу в Україні ресурсну кімнату відкрили цьогоріч у реконструйованій Петриківській школі, що знаходиться в Дніпропетровській області.

Попередня стаття: