Нікопольську школу №14 відремонтували вперше за 70 років

  21.12.2017 15:41   -
Новини

Нікопольську школу №14 капітально відремонтували вперше за її 70-річну історію. Нарешті проблеми з освітленням, опаленням, каналізацією та іншими комунікаціями – позаду. А ще – заклад отримав сучасне «вбрання» – утеплену покрівлю та яскравий енергоефективний фасад. Відтепер школярі мають комфортні умови для навчання, – про це повідомляє прес-служб ДніпроОДА.
Нікопольська школа №14 була побудована відразу після війни, 70 років тому, на околиці міста. Заклад невеличкий – налічує трохи більше 300 учнів з 1-го до 9-го класу. Застаріла будівля давно потребувала оновлення. Починаючи з каналізації – й до системи опалення.
– Капітальний ремонт, якого конче потребувала ця школа, був непідйомний для місцевого бюджету. Тому вдячні обласній владі за увагу до навчальних та медичних закладів нашого міста, – зазначила заступник міського голови Нікополя Ольга Коник.
Нині школа № 14 – із термомодернізованими покрівлею та фасадом. Замінили й 32 старі вікна на металопластикові. Провели нові, утеплені труби від котельні до навчального корпусу. Замінили й систему опалення. Тепер у школі набагато тепліше.
– Тепер школа має гарний вигляд, а головне – дітям нарешті тепло, вони сидять у класах в тоненьких кофточках, – розповіла мати учня Юлія Воробйова.
Багато років поспіль школа мала серйозні проблеми з каналізацією та витяжкою. Тому обласним коштом осучаснили всі комунікації, відремонтували туалети. А ще – провели енергозберігаюче освітлення. Зробили й підсвітку над дошками, а також ремонт спортзалу – там проходять й шкільні вечори та свята, бо актової зали в закладі немає.
– Цей рік став для нас справді чарівним – на нас звернули увагу, і до свого 70-річчя школа отримала такий чудовий подарунок, – сказала директор навчального закладу Олена Фоміна. – Завдяки підтримці губернатора у нас нині тепло і затишно, а фасад – найкращий серед усіх шкіл міста.
Загалом цьогоріч на Дніпропетровщині обласним коштом осучаснили понад 20 шкіл.