Вже 8 ЦНАПів області мають обладнання для видачі біометричних паспортів

  21.12.2017 01:53   -
Новини

У ЦНАПі Кривого Рогу, його філії, а також в Олександрополі вже можна отримати біометричні паспорти. Ще п’ять Центрів надання адмінпослуг вже придбали обладнання для оформлення таких документів, – про це повідомляє прес-служба ДніпроОДА.На Дніпропетровщині вже працює понад півсотні офісів ЦНАПів. Там надають близько 200 найпопулярніших адмінпослуг, та їх кількість постійно зростає.

-У 7 Центрах та одній філії придбали обладнання для оформлення паспорту громадянина України у вигляді картки та біометричного закордонного паспорту. У трьох з них ці затребувані послуги вже надають, решта – підключає обладнання, – розповіли у прес-службі.
Перший в області ЦНАП, який розпочав видавати біометричні паспорти, знаходиться у Кривому Розі – там цю послугу запустили у липні. З грудня такий сервіс працює і у філії криворізького Центру – у Центрально-Міському районі міста.
Новим сервісом вже користуються і в ЦНАПі Олександрополя Солонянського району. Це перший в Україні сільський Центр, де видають біометричні паспорти. Мешканцям села та навколишніх населених пунктів не потрібно їхати 50 км до райцентру. Оформити документи вони можуть швидко та з комфортом.
– Це – один із прикладів децентралізації. Коли людині не потрібно їхати за кілька десятків кілометрів за одним папірцем, витрачаючи на це час та гроші. Все можна оформити прямо в рідному селі або громаді – у сучасному Центрі надання адмінпослуг, – кажуть у прес-службі.
У Слобожанському, Дніпрі, Апостоловому, Кам’янському та Нікополі ЦНАПи підключають обладнання для видачі біометричних паспортів. Послугу планують запустити вже на початку наступного року.
Загалом на Дніпропетровщині 56 ЦНАПів та їх філій. Це найбільше в Україні.