У двох обласних лікарнях відкрили буккросинги

  14.12.2017 17:08   -
Новини
буккросинг Дніпро

У двох обласних медзакладах – лікарні ім. Мечникова та кардіоцентрі – відкрили буккросинги. Креативні полиці з книжками – подарунок ДніпроОДА.В обласній лікарні ім. Мечникова відкриття буккросингу перетворилося на маленьке свято. Полиць з книжками в лікарні ніколи не було. Ноу-хау – до душі і пацієнтам, і лікарям.

– Буваю в лікарні частенько, щонайменше – два рази на рік. Вдячний, що тут думають про дозвілля хворих. Коли читаєш – відволікаєшся, відкриваєш для себе щось нове, – зазначив пацієнт лікарні Сергій Жарко.

Зацікавилися й медики.

-Щороку у нас лікуються близько 40 тисяч людей, є пацієнти важкі, у комі. Їм частенько читають книжки наші медсестри та санітарки, бо контакт із цими хворими – важливий. Збірки з буккросингу обов’язково стануть у нагоді, – зазначив головний лікар медзакладу Сергій Риженко

Обрати є з чого – понад 300 книжок різних жанрів. Нині буккросинги – вже у двох лікарнях Дніпра

– Креативні полиці з книжками стали окрасою лікарні ім. Мечникова та кардіоцентру, але на цьому не зупиняємось. Вже маємо заявку від обласної дитячої лікарні. Відкриті до пропозицій і від інших закладів, – зазначила радник голови ДніпроОДА Ольга Горб.

Активно користуються буккросингом і в обласному кардіоцентрі. Біля новостворених полиць – жваво. Пацієнтам подобається різноманіття книжок, а також те. Що багато з них – українською мовою.

– Пацієнту для одужання потрібний психоемоційний комфорт. Буккросинг – для цього. Читання відволікає від проблем, ну і це модно, – зазначив лікар-анестезіолог закладу Микола Самілик

Буккросинг – вільна бібліотека для обміну книжками, яку облаштовують у громадських місцях. Головне правило – замість взятої книги потрібно поставити іншу.

Наступна стаття: