Нагороджені переможці обласного поетично-прозового конкурсу

  14.12.2017 16:54   -
Новини
Дніпро, поезія, конкурс

Названі переможці патріотичного літературного конкурсу ім. Валер’яна Підмогильного. Письменники та автори-початківці області розмірковували про героїку українського народу – від козацької доби до сучасності. Усього майстри слова подали більше сотні робіт. Найкращі опубліковані в альманасі «Степова Еллада», – повідомили в управлінні культури, національностей і релігій ДніпроОДА.

– Торік ми провели перший  патріотичний конкурс. Тепер підбиваємо підсумки другого. До конкурсу долучилися як письменники-початківці, так і відомі автори. У тематиці й жанрі їх не обмежували: можна було писати про славу українців, природу рідного краю, людей, які нині творять історію України. Головний меседж творів – патріотичний, – розказала начальник управління Наталія Першина.
На конкурс подавалися авторські твори, які раніше не друкувалися. Конкурсна комісія, оцінюючи творчі доробки, звертала увагу на оригінальність, креативність та розкриття теми. Переможців визначали у трьох номінаціях – «Поезія», «Проза» та «Проба пера».
Серед прозаїків перемогу здобув дніпрянин Олег Волик. На конкурс письменник представив візантійську новелу «Серед імен, серед земель».
– Я написав її п’ять років тому. І ось вона нарешті дочекалася свого часу. У новелі йдеться і про Київську Русь, і Візантію, і половців, і православ’я. Все тісно переплетено, але загалом – про кохання. Оповідка вчить, що всупереч негараздам треба кохати. Така любов підноситиме й рятуватиме не тільки серце, а й Україну, – розказав автор.
У номінації «Поезія» перше місце – у Михайла Кудрявцева.

-Представив добірку віршів, які світ побачив вперше. Вони про час, про себе, про сучасність, – поділився поет.

Фіналісти отримали дипломи й грошові винагороди. Як і торік, кращі твори увійшли до альманаху «Степова Еллада», який видали за підсумками конкурсу.

-Цьогорічний літературний конкурс носить ім’я Валер’яна Підмогильного. Це данина нашому землякові, письменнику світового масштабу. Дякую всім учасникам за сумлінну працю, – подякував голова обласної організації Національної спілки письменників України Володимир Луценко.

На 220 сторінках альманаху сусідять поезія, проза, мемуари, драматургія, гумор, публіцистика. Представлені і твори молодих авторів, які тільки-но розпочинають творчий шлях. Книгу можна знайти в бібліотеках області.

 

 

 

Попередня стаття: