Об’єднані громади області – лідери України за рівнем фінансової спроможності

  12.12.2017 12:41   -
Новини

Експерти офісу реформ при Мінрегіоні проаналізували доходи й видатки 366 об’єднаних громад країни. У рейтингу ТОП-20 найуспішнішими визнані Слобожанська, Богданівська та Вербківська об’єднані громади Дніпропетровщини, – повідомляє прес-служба ДніпроОДА.Загальний рейтинг формували на підставі аналізу чотирьох показників – власні доходи й капітальні видатки на одного мешканця, рівень дотаційності бюджетів та видатків на утримання апарату управління.
Зокрема, власні доходи на одного мешканця у Слобожанській громаді становлять 14,1 тис грн, у Богданівській – 8,7 тис грн, у Вербківській – 8,9 тис грн.
Загалом у громадах Дніпропетровщини, утворених торік, власні доходи на одного жителя збільшилися у 2,3 рази, у громадах, об’єднаних у 2015 році, – зросли майже на 23%. На розвиток територій вони спрямували майже 225 млн грн.
За результатами моніторингу, до десятки національних лідерів увійшла й Новоолександрівська об’єднана громада. Оцінку фінансової спроможності 366 громад України провели за результатами моніторингу виконання місцевих бюджетів за три квартали 2017 року.