В регіоні створили 57-му об’єднану громаду

  11.12.2017 11:35   -
Новини

На Дніпропетровщині об’єднаних громад побільшало. 57-ю стала Личківська громада в Магдалинівському районі

Після виборів очільника й депутатів вона матиме прямі зв’язки з Держбюджетом та самостійність у розпорядженні коштами, повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

 «На Дніпропетровщині у 2015 році створено 16 громад, у 2016-му – 18, цьогоріч – 22. Нині об’єдналася ще одна громада – Личківська. Тепер вона матиме більше можливостей – від фінансової незалежності до самостійності в прийнятті рішень», – підкреслив Валентин Резніченко.

Навколо нової громади з центром в селі Личкове згуртувалися три сільські ради – Личківська, Приорільська та Бузівська. До її складу увійшли вісім населених пунктів, у яких мешкають майже 5,4 тис жителів.

«Коли стартувала реформа децентралізації, ми не могли визначитися, чи приєднуватися до когось, чи самим гуртуватися. Чисельні опитування показали: люди все-таки прагнуть об’єднатися у громаду з центром у Личковому. Сподіваємося, що від цього мешканці тільки виграють. Матимемо ефективніше управління, прямі зв’язки з Держбюджетом, 60% податку від доходів громадян залишатиметься на місці. Усі кошти спрямуємо на розвиток територій», – розказав Личківський сільський голова Анатолій Чуприна.

Новостворена об’єднана громада вже передала до ЦВК документи на призначення дати виборів. Люди обиратимуть голову й депутатів.