У Дніпрі проходить Міжнародний фестиваль-конкурс «Яскрава арена Дніпра-2017»

  08.12.2017 17:02   -
Дозвілля Новини

З 8 по 10 грудня у Дніпрі проходить VІІ Міжнародний фестиваль дитячого та юнацького естрадно-циркового мистецтва «Яскрава арена Дніпра-2017». Про це стало відомо під час прес-конференції 8 грудня

Змагатися у майстерності за звання найкращого на арені Дніпропетровського державного цирку (Січеславська Набережна, 33/1) будуть біля 300 юних майстрів із 13 областей України, а також представники Молдови, Єгипту та Фінляндії. Наймолодшому учаснику 5 років, найстаршому – 25.

Протягом двох днів конкурсанти демонструватимуть свої таланти та уміння у традиційних циркових жанрах: повітряна та партерна гімнастика, жонглювання, еквілібр, каучук, акробатика, клоунада та пантоміма.

Більшість юних артистів вперше отримає можливість виступити на професійній цирковій арені перед кількатисячною аудиторією.

«Фестиваль проходить у нашому місті вже всьоме. Оцінюватиме учасників конкурсне журі – заслужені діячі культури і мистецтв України та Нідерландів. Два дні учасники змагатимуться, а 10 грудня, у неділю, відбудеться два гала-концерти о 12:00 та о 16:00», – розповів заступник міського голови Олександр Шикуленко.

Голова Правління ГО «Яскрава Країна», ініціатор та директор Міжнародного фестивалю «Яскрава арена Дніпра» Ольга Обласова: «Цього року у нас рекордна кількість учасників. Ми проводили відбірковий етап, на який понад 100 учасників не потрапили, а повинні удосконалити свою майстерність. І вперше за 7 років фестиваль розширив свою географію».

«Циркове мистецтво добре та гуманне. Приємно, що у Дніпрі цей фестиваль підтримує міська влада. І що теж дуже важливо: ми привернули уваги міжнародної спільноти. Бо на фестивалі «Яскрава арена Дніпра» з-за кордону будуть не тільки учасники, а й члени журі», – каже ректор  Київської муніципальної академії естрадного та циркового мистецтв, доктор культурології, професор, Заслужений діяч мистецтв України, член журі фестивалю Владислав Корнієнко.

За підсумками конкурсу усі учасники отримають пам’ятні призи від організаторів і партнерів фестивалю, а найталановитіший конкурсант здобуде найвищу нагороду – Гран-прі фестивалю.