Скоро у Дніпрі відновлять рух трамваю № 1

  07.12.2017 12:58   -
Загальне Новини

9-го грудня трамвай № 1 відновить звичний рух. Наразі його  обмежено у зв’язку з ремонтом полотна

Про це на прес-конференції повідомив директор департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міської ради Ігор Маковцев.

«У нас було заплановано ремонт по вулиці Севастопольській. Рейки там проклали ще у 1960 році, а з 1988 року жодного разу ділянку капітально не ремонтували. Тому стан рейкового полотна був критичним. Зважаючи на те, що це центральна та найбільш пасажиронавантажена ділянка, міська рада звернула на неї увагу, щоб там було безпечно пересуватися», – зазначив посадовець.

Через безпосередню близькість трамвайних рейок до житлових будинків було застосовано експериментальну технологію «безшумних рейок». Завдяки пружинному кріпленню знижується вібрація від руху трамваю.

Також 9 грудня буде відновлено роботу тролейбусного маршруту № 12, який простягнувся від центру до житлового масиву Перемога.

15 грудня відкриється тролейбусний маршрут № 2, який з’єднує житловий масив Парус-2 та центр міста. Цей маршрут закрили 10 років тому, а лінію розібрали. В цьому році маршрут  відновили і відбудували заново. Уже наступного тижня вісім тролейбусів вийдуть на відновлений напрямок, а у новому році його посилять ще двома машинами.