Громади регіону взяли п’ять гран-прі на всеукраїнському конкурсі

  07.12.2017 11:49   -
Новини

Дніпропетровщина здобула найбільше нагород на всеукраїнському конкурсі «Кращі практики місцевого самоврядування»-2017. Фіналістами в різних номінаціях стали Кам’янське, Петриківка, Олександропіль та Слобожанська об’єднана громада

Одразу два перших місця посіла Слобожанська об’єднана громада – за зручний і якісний сайт селищної ради та новий дитсадок «Дивосвіт», зведений «з нуля» коштом місцевого та обласного бюджетів.

У числі лідерів й інноваційна розробка Кам’янського ЦНАПу – мобільний офіс. Новий сервіс, який запровадили для людей з особливими потребами, обслуговує клієнтів «на дому». За ініціативою Віце-прем’єр-міністра України Геннадія Зубка, позитивну практику розповсюджуватимуть на інші регіони.

На всеукраїнському рівні одним з найкращих визнаний також Олександропільський ЦНАП Солонянського району. Уже майже рік для жителів десяти сіл доступні близько 120 адмінпослуг. Крім того, тут почали видавати біометричні паспорти, а для тих, кому через стан здоров’я важко дістатися до ЦНАПу, запрацював мобільний офіс.

Спеціальну відзнаку отримала одна з найкращих в Україні опорних шкіл – Петриківська. Вона змінилася кардинально після реконструкції. Серед освітніх ноу-хау – ресурсна кімната для інклюзивних дітей, медіатека та буккросинг. У таких умовах уже четвертий місяць навчаються майже 700 дітей.

Загалом цьогоріч відзначили 29 органів місцевого самоврядування. Серед них – 10 об’єднаних громад, дві обласні ради, три – районні, вісім – міських, чотири – сільські та дві – селищні.

«Кращі практики місцевого самоврядування» обирають з 2014 року, за цей час  перемогли 108 проектів. Ініціатори національного конкурсу – Мінрегіонбуд у партнерстві з Радою Європи за програмою «Децентралізація й територіальна консолідація в Україні».

Попередня стаття: