У Дніпрі презентували книгу про загиблих АТОвців області

  06.12.2017 18:04   -
Люди Новини Суспільство

6-го грудня, в день Збройних Сил України, в залі Пам`яті музею «Громадянський подвиг Дніпропетровщини в подіях АТО» презентували «Книгу пам`яті воїнів Дніпропетровщини, загиблих в АТО»

Автор: Ольга ЄРЕШКО

На заході зібралося чимало людей: воїни АТО, родичі загиблих бійців, журналісти, волонтери та небайдужі містяни. На презентації були присутні й троє священиків на чолі з керуючим Дніпропетровською єпархією єпископом Симеоном.

Видання здійснене за ініціативи депутата Дніпропетровської обласної ради Віктора Боняка та Дніпропетровського національного історичного музею ім. Д. І. Яворницького. Авторами видання стали співробітники відділу музею «Громадянський подвиг Дніпропетровщини в подіях АТО».

У книзі вміщено поіменний список та короткі біографії загиблих мешканців Дніпропетровщини, що брали участь в російсько-українській війні на Сході України протягом 2014-2017 рр.

У «Книзі пам`яті» представлено 496 життєписів загиблих бійців ЗСУ та добровольчих батальйонів. Поряд з біографією – фото бійця. Хоча на декількох останніх сторінках видання є історії героїв без фото.  Як пояснив Віктор Боняк, це сталося через те, що у період підготовки книги число загиблих постійно збільшувалось і доводилось швидко вносити інформацію про них. У наступному виданні це виправлять.

«Наша область у цій війні понесла найбільші втрати. Сподіваюсь, що ця книга буде у кожному музеї, бібліотеці, сільській школі, щоб діти читаючи її згадували своїх героїв» – наголосив депутат Дніпропетровської облради.

У музей в цей день прийшла і 19-річна Салоутіна Вікторія, адже її тато Сергій є одним з героїв книги, воїном 54-ої механізованної бригади. Він загинув у лютому цього року.

«Дуже приємно, що є таке видання. Завдяки ньому наступні покоління будуть знати своїх героїв» – розповіла дівчина.

У кінці заходу священнослужителі прочитали молитви за полеглих воїнів. Єпископ Симеон нагадав всім присутнім про важливість не лише пам’ятати про загиблих, а й дбати про рідних.