Мешканці Слобожанської громади матимуть сучасний спорткомплекс

У Слобожанському зводять сучасний спорткомплекс – найбільший в області. У будівлі – величезний спортзал – за олімпійськими стандартами, зали для силових видів спорту, тренажерка та фітнес-центр

«Сучасні умови для занять спортом повинні бути у мешканців кожного населеного пункту Дніпропетровщини. Таке завдання поставив Президент України Петро Порошенко. Щороку зводимо сучасні спорткомплекси, стадіони, футбольні поля по всій області. У Слобожанському будуємо величезний спортивний комплекс. Там будуть всі умови для професійного та масового спорту», – повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Зараз будівельники зводять критий спортзал за олімпійськими стандартами. Він буде універсальний – там гратимуть у футбол, баскетбол, волейбол, великий теніс та інші ігрові види спорту. Облаштують і глядацькі трибуни.

У триповерховій будівлі розташують й тренажерні зали, фітнес-центр, столи для настільного тенісу. Облаштують приміщення для силових видів спорту, а ще – масажні кабінети, кафе, сауну та роздягальні з душовими.

«Це буде багатоцільовий спорткомплекс. Тут тренуватимуться і спортсмени-професіонали, і працюватимуть дитячі секції та групи здоров’я», – розповів директор комунального закладу «Спорт для всіх» Слобожанської об’єднаної територіальної громади Володимир Дейнеко.

Загальна площа спорткомплексу – майже три тисячі квадратних метрів. Все будівництво – за енергозберігаючими технологіями. Утеплять покрівлю та стіни будівлі. Для опалення приміщень окремо зведуть котельню.

Приміщення спорткомплексу зроблять зручним для людей з особливими потребами. Його облаштують пандусами та ліфтом. Завдяки цьому заняття спортом стануть доступними для всіх мешканців.

Наступного року збираються побудувати і басейн – 7 доріжок на 25 метрів. Окремо зведуть дитячий басейн. Будівництво спорткомплексу планують завершити у 2018-му.